Devil, "papan paras kaveri"

Joskus vuoden 2007 alkupuolella vanhin tyttäreni alkoi yllättäen höpistä koiran hankinnasta. Olin aika äimistynyt, ja yritin hiljalleen toppuutellakin. Mutta koska itsellänikin on joskus nuoruudessani ollut koira, äidilläni on ollut, vaimoni kotona on ollut, ja aika monilla lähisukulaisilla ja tuttavillakin on ollut, oli tietysti aika vaikeaa olla kovin jyrkkä. Sen kuitenkin aikoinaan "hieman keskikokoa suuremman" koiran omistaneen mielipiteenä toin julki, että "koiran pitää olla oikean koiran kokoinen, ja sillä pitää olla oikean koiran ääni". No, asia jäi hautumaan...

23.07.2007 syntyi Järvenalhon kennelissä kahdeksan Rottweiler pennun pentue. Tähän M-pentueeseen kuului myös urospentu, viralliselta nimeltään Järvenalhon Mon-Ami Magnum. Tällä "Magnumilla" oli syntyessään "vikaa hännässä", jonka vuoksi eläinlääkäri katsoi parhaaksi typistää hännän. Ja se, miten tämä juttu minuun liittyy, johtuu siitä, että tyttäreni ihastui juuri tähän "töpöhäntään", ja hän varasi "Magnumin" itselleen. "Magnumin" tultua luovutusikään sen virallinen nimi myöskin muuttui omistajansa toivomaksi nimeksi, joka on Devil.

Koska meillä ei vielä ollut lapsenlapsia, Devilistä tuli aivankuin luonnostaan "tyttärenpoika", vaimostani tuli "mamma" minusta "pappa" ja niin edelleen. Olen viettänyt aika paljon aikaa Devilin kanssa, koska tyttäreni työajat ovat sangen vaihtelevat, ja koska olen itse ollut poissa työelämästä jo marraskuun 2007 lopusta asti. Ja voin kyllä sanoa, että tuo Devilin kanssa viettämäni aika on ollut todellista laatuaikaa ollessani päivät kotona poissa töistä. Aina välillä on tullut napsittua kuviakin, ja jopa ulkoilulenkeilläkin on ollut silloin tällöin kamera mukana. Laittelen niitä "otoksia" nyt tänne aikajärjestyksessä nähtäväksi.
Aloitetaan kuitenkin tämä Devil-osio parilla "nostalgia kuvalla" omasta nuoruudestani. Tässä kuvassa sylissäni oleva koiranpentu on minun oma koirani Jeppe, joka jäi meidän kyytiin eräästä maatalosta ollessamme työkaverin kanssa korjaamassa taloon tulevaa puhelinlinjaa jossain Korian perukoilla. Jeppe oli sekarotuinen, mahdollisesti karhukoiran, susikoiran ja ajokoiran sekoitus, ainakin maatalon väki niin arveli. Jeppe oli kiltti ja hiljainen, ei turhia haukkunut, sekä ainoa tiedossani oleva koira, joka suorastaan himoitsi juuri paistettua ja uunista otettua tulikuumaa pullaa. Kuva on otettu joko vuonna 1974 tai 1975, en enää muista kumpana.
Tässä toisessa kuvassa Jeppe on päivälenkillä senaikaisen tyttöystäväni, ja joulukuusta 1984 lähtien vaimoni, kanssa Pikku-Palomäen - Ravikylän välisellä yhdystiellä. Näillä samoilla pikkuteillä lenkkeillään nykyisin Devilin kanssa. Tämä kuva on otettu melko varmasti keväällä 1978, koska noita lumilaikkuja on vielä näkyvissä ojassa ja tuolla metsässä. Ja nyt sitten siirrytään Deviliin.
18.09.2007. klo. 17.03. Ensimmäinen Devilistä otettu kuva täällä meillä. Taisi "pieni tyttärenpoika" hieman vierastaa aluksi outoa paikkaa ja vieraita ihmisiä, kun meni päiväunillekin tuolin alle. Siellä sai ilmeisesti nukkua ihan rauhassa.
Kunnon "päikkärit" on nyt nukuttu, eikä enää väsytä.
Levon jälkeen alkaakin tuntua jo ihan hyvältä olla uusienkin ihmisten lähellä.
25.09.2007. Viikko on kulunut viime vierailusta, ja ikääkin on tullut lisää. Sitä on nyt 2 kuukautta ja 2 päivää.
Mamman varpaita näyttää olevan mukava pureksia, kun noita ikeniä ilmeisesti vähän kutittelee.
14.10.2007. Melkein kolme viikkoa on mennyt edellisestä kyläilystä. Mamma on näköjään ottanut Devilin kanssaan keittiöön "auttamaan" salaatin teossa.
18.10.2007. Uusi lelu, kovakuminen nystyröillä päällystetty pallo, jossa on kilikello sisällä.
30.10.2007. Taas uusi lelu, puruluu. Tällaisella leikkiminen loppuu usein turhan äkkiä, kun viimeinen palanen on syöty.
23.12.2007. Jouluaaton aatto. Devil on juuri herännyt "vällyjen alta", ja haukotuttaa vielä aika kovasti.
24.12.2007. Nyt on jouluaatto, ja lahjat on jaettu. Devilille pukki toi tuollaisen kohtalaisen kokoisen luun, jossa riittää järsimistä joksikin aikaa.
25.01.2008. Edellisestä kuvasta onkin jo aikaa yli kuukausi. Tässä kuvassa seurataan ilmeisesti oravan touhuja.
23.02.2008. Devil täytti tänään 7 kuukautta, ja on tässä lähdössä mamman kanssa lenkille. Kuvassa on myös Devilin "kaveri" Demo, jonka he tapasivat "koirapolun" parkkipaikalla.
22.03.2008. Päivää vaille 8 kuukautta. Tapahtumat puiden oksilla kiinnostavat.
11.04.2008. Otin kuvan, kun sattui olemaan kamera käden ulottuvilla, ja on tuo uusi vahvempi pantakin kaulassa.
23.04.2008. Yhdeksän kuukautta täyteen tänään.
09.05.2008. Otin tämän kuvan, kun Devil näytti niin "jykevältä" istuessaan tuon sammaloituneen kiven päällä. Oltiin kolmestaan, eli Devil, mamma ja minä, yhdessä kävelyllä metsässä.
"Hei, ei mennä vielä kotiin, jooko? Haluan tehdä tämän loppuun asti, kun kerran aloitin".
21.06.2008. Kaksi päivää vaille 11 kuukautta. Siinä on vauhti kova ja vesikin roiskuu, kun leikitään keppileikkiä järven rannassa.
Devil viihtyy aika hyvin vedessä, ainakin noin "kainaloitaan" myöten.
"Pois alta, täältä tullaan"!
"Märkä kuin uitettu koira".
"Kokeillaanko vielä tällä? Tästä ei jää niin paljon tota "tuohennöyhtää" suuhun, kuin tosta edellisestä".
24.07.2008. Eilen tuli ensimmäinen ikävuosi täyteen. Devil vietti ekat synttärinsä omassa kodissa, mutta tuli sitten tänään käymään meillä. Juhlan kunniaksi otettiin vähän jäätelöä. Tosi nopeasti ja tarkkaan tuo koiran kieli "siivoaa" putipuhtaaksi tuollaisen purkillisen vaniljajäätelöä. Synttärilahja on näköjään ollut tuollainen valkoinen "punkkipanta".
09.08.2008 Järvenalhon kennel järjesti Turun lähistöllä "sisarustapaamisen" pari viikkoa aiemmin vuoden täyttäneelle M-pentueelle. Lähes kaikki sisarukset omistajineen olivatkin saapuneet paikalle. Ohjelmassa oli kaikenlaista toimintaa "sisaruksille", ja samalla otettiin kuvia myös kennelin nettisivuille. Kuvissa Devil on "ventovieraan ohjaajan" kanssa "käyttäytymiskokeessa", ja selvisikin siitä suhteellisen hyvin.
Huomio! Asentooo!!!
Ja lepooo!!!
Välillä pidettiin taukoakin, ja käytiin sapuskalla ja kahvistelemassa. Pitkämatkalaiset, kuten me, alkoivat suunnitella jo lähtöä kotiinpäin.
Tässä on koko porukka ryhmäkuvassa ennen kotimatkalle hajaantumista, kuka mihinkin päin. Meidän "parivaljakko" on kuvassa äärimmäisenä vasemmalla.
Tämä on kuvattu kotimatkalla autossa. Tyttäreni istuu takapenkillä Deviliä rapsutellen, ja Devil istuu "takakontissa". Ollaan jo Lahdessa, joten vajaan tunnin ajomatka kotiin on enää jäljellä.
Näinkin saattaa käydä. 16.08.2008 vaimoni salaa ottamassa kuvassa "työtön ja sen kaveri" on jäänyt kiinni kesken "päivätöiden". "Vartiomiehellä on toinen silmä himpun raollaan, eikä työtönkään ymmärrä mistään mitään". Näinkin ne päivät saattavat joskus mennä...
03.11.2008. Noiden keppien kanssa on kiva leikkiä. Tässä kuvassa on vauhti niin kova, ettei meinaa tuo kepakkokaan oikein pysyä hallinnassa.
03.12.2008. Ei oikein tahdo mahtua emäntä ja lemmikki yhtäaikaa tuohon meidän lepotuoliin.
24.12.2008. Jouluaatto, ja lahjojen jako menossa. Devil saa juuri omaa lahjaansa, mutta tuosta kuvasta ei näy, enkä enää muista, mikä se lahja mahtoi olla. Mahdollisesti herkullinen siankorva.
14.04.2009. Mamma ja Devil parvekkeella tutkailemassa, mahtaisiko jo olla minkäänlaisia kesän merkkejä luonnossa nähtävillä.
01.05.2009. Mamma ja Devil tulivat oikein pihalle asti varmistamaan, että saan Honda Benlyni käyntiin, ja pääsen vappuajelulle ja avaamaan omalta osaltani motskarikauden 2009.
26.06.2009. Tässä ollaan mamman ja Devilin kanssa vähän pidemmällä lenkillä Paaskosken suunnalla. Pikkasen vajaan kuukauden päästä tulee Devilillä jo toinen ikävuosi täyteen.
Devil Paaskosken puusillalla auringonlaskua ihmettelemässä.
24.07.2009. Eilen tuli Devilillä jo toinen ikävuosi täyteen. Kekkerit vietettiin siellä omassa kodissa, ja tänään Devil tuli tänne meille mammaa ja pappaa morjestamaan.
Kävin Devilin kanssa metsässä päiväkävelyllä, ja tavattiin tuttujakin. Kuuranteen Jorma tuttuun tyyliinsä piippuineen antamassa "hauveleille" toimintaohjeita.
Näin kuumalla ilmalla on päiväkävelyn jälkeen mukava makailla hetki viileällä nurmikolla
Sisälläkin oli vähän turhan lämmin, joten Devil päättikin ottaa tänään päiväunet parvekkeella.
07.08.2009. Tänään olivat tyttäreni vihkiäiset, joissa Devil taisi tuntea itsensä ajoittain hieman ulkopuoliseksi. Tässä kahvitilaisuudessa otetussa kuvassa Devil saa huomiota ja hellyyttä "mamman kainalossa".
10.09.2009. Molemmat tyttäreni olivat Devilin kanssa lenkillä jossain Tykkimäen takana. Tässä vanhemman ottamassa kuvassa nuorempi "poseeraa" keskellä tietä Devilin kanssa.
25.09.2009. Vaikka Devilillä ei ole lupaa mennä mamman ja papan sohvalle, näyttää siinä kuitenkin saavan aika hyvät unet. Vai onkohan tuo nyt sitten sitä "koiranunta"?
14.11.2009. Tässä kuvassa on 11.11. syntynyt ensimmäinen lapsenlapsemme ekaa päivää kotona. Devil tapaa tässä uuden tulokkaan ensimmäistä kertaa, ja vävyni ja tyttäreni seuraavat varovaisen jännittyneinä Devilin ensireaktioita.
Tämän kuvan otin yhdeksän minuuttia myöhemmin. Devil "seuraa uteliaana vauvaa, kuin hai laivaa". Selviä merkkejä mustasukkaisuudesta ei ole ainakaan vielä nähtävissä. Jokatapauksessa Devil menetti nyt "tyttärenpoika" tittelinsä.
28.11.2009. Tyttäreni perheineen kävi meillä lauantaipäivää viettämässä. Leikittiin Devilin kanssa "hattuleikkiä", josta Devil ei kuitenkaan oikein tuntunut innostuvan. No, senverran innostui kuitenkin, että kuvan mustavalkoinen villapipo ei hetkenpäästä ollut enää "ihmistenkäytettävässä" kunnossa. Minun vanha "Hondalippis" säilyi kuitenkin vielä ehjänä.
24.12.2009. Devilin kolmas joulu. Kaksi lahjapakettia on jo avattu, ja loput odottavat vielä avaamattomina vieressä. Uusi panta on jo kaulassa, ja hyvänhajuinen "poron lapa" suorastaan odottaa ensimmäistä puraisua.
25.01.2010. Devilillä tuli toissapäivänä 2,5 vuotta täyteen, ja tyttärenpojallani tuli tänään 2,5 kuukautta. Kuvassa "poijjaat" köllöttelevät meidän olkkarin lattialla Devilin hoitaessa samalla luontaista "laumanvartijan" tehtäväänsä.
30.01.2010. Tässä keittiömme ikkunasta ottamassani kuvassa mamma ja Devil ovat päivälenkin jälkeen kotipihassa lumitöitä tekemässä. Devilin mielestä tuo lumen peittämä kola on varmaan jotenkin uhkaavan näköinen, koskapa sille pitää äristä ja haukkua, ja vähän jopa näykkiäkin.
31.01.2010. Kaikenlaisia sangen tarpeellisia taitoja tuo Devil näyttää kotona ollessaan salaa harjoittelevan.
06.07.2010. Edellisestä kuvasta on kulunut jo lähes puoli vuotta. Olimme tänään mamman ja Devilin kanssa lenkillä Palomäen metsässä. Kuumuus vaivasi kaikkia, tänään lienee ollut kesän kuumin päivä, sillä meidän metsänpuoleisessa digimittarissa oli +26.0, ja pihanpuoleisessa tavallisessa oli +32 astetta.
Vaikka kuuma olikin, jaksoi Devil silti vielä leikkiä keppileikkiä löydettyään metsästä tuon oman "järsimiskepakkonsa".
23.07.2010. Devilillä on tänään syntymäpäivä. Kolme vuotta tulee nyt täyteen, ja Devilistä virallisesti "iso poika" eli aikuinen Rottweiler. Kuvassa synttärisankari poseeraa omalla viltillään telkkarin edessä meidän olohuoneen lattialla.
13.11.2010. Devilille sattui pieni haaveri noin viikko sitten, kun lenkillä ollessa joku pullonpohja, tai muu terävä esine rikkoi vasemman etutassun. Tassu on ollut paketissa siitä lähtien, eikä ainakaan vielä ole mitään selviä parantumisen merkkejä ilmennyt. Tällaiset vammat eivät näin painavalle koiralle ole automaattisesti ihan pelkkä "läpihuutojuttu".
24.12.2010. Tassukin on nyt jo kunnossa, paraneminen kesti kaikkiaan nelisen viikkoa. Nyt on jo Devilin neljäs joulu. Pukkia Devil ei vierastanut yhtään, mutta ei silti kuitenkaan laskettu tekemään lähempää tuttavuutta, ettei pukki vahingossa kaatuisi tutustumisen yhteydessä, tai että Devil nappaisi pukin kepin ja järsisi sen pieneksi silpuksi. Kuvassa Devil on ensimmäisen lahjansa kimpussa. Muitakin lahjoja oli, mutta tämä "possunkorva" piti ehdottomasti mennä ensin hoitelemaan eteisen matolle.
22.05.2011. Luvattoman kauan on taas mennyt, etten ole saanut tähänkään osioon mitään aikaiseksi. Kuvassa on kuitenkin "hortonoomit hommissa" kotipihallaan. Toinen lannoittaa, ja toinen kastelee. Pojilla onkin näköjään lepotauko meneillään tuossa puun varjossa.
08.07.2011. Oltiin mamman kanssa eräällä mökillä vanhemman tyttäreni perheen kanssa viikonloppua viettämässä. Uimista harrastettiin aika paljon, ja niinpä Devilille sitten sattui työtapaturma, kun kurkotteli laiturilla uimassa olijoiden perään. Pudota mulskahti veteen. Devil ei ole koskaan aikaisemmin oikeasti uinut, vaan on aina kahlannut vedessä "kainaloitaan myöten". Taisi olla "rotikanpojalle" aika kova kokemus, kun tassut eivät nyt ulottuneetkaan pohjaan. Kuvassa Devil on tulossa rantaan päin, tassut vispaavat vettä kuin tuulimyllyn siivet, ja jonkinlainen paniikki taisi olla päällä, kun ei enää samana iltana uudestaan veteen mennyt. Mutta seuraavana päivänä asia oli jo unohdettu, ja taas kahlattiin...
23.07.2011. Devilillä on tänään neljäs syntymäpäivä. Kahvit oli keitetty Devilin kotona, ja vaikka matkalla alkoi sataa ja ukkostaakin, ei se sisätiloissa juhlintaa haitannut. Päivänsankari sai lahjaksi hieman maukasta pureskeltavaa, sekä neljä uutta tennispalloa, joista ensimmäinen on tuossa kuvassa jo koekäytössä. Taisi olla aika napakan tuntuinen, ne entiset olivatkin jo täysin puhkipureksittuja pehmeitä luttanoita.
24.12.2011. Nyt on jo Devilin viides joulu. Joulupukkikin on käynyt jo aikaa sitten, ja Devilillä on enää viimeinen lahja avaamatta. Kaikenlaista hyvänmakuista on jo illan mittaan ehditty järsiä, mutta tämä paketti taisi tuoksua jotenkin erinomaiselle, koskapa Devil sen niin innolla itse aukaisi. Vain pari puraisua ja tassulla raapaisua, niin tuo Jalaksen työkenkälaatikko aukesi. Ihminen ei saata tietää, mille tuo "karva-ankka" mahtaa tuoksua, mutta sen retuutus alkoi välittömästi laatikon auettua.
24.12.2012. Niin on vain tämä aika kulunut ihan huomaamatta, kevät ja kesä, Devilin viides syntymäpäivä, syksy, että nyt on jo Devilin kuudes joulu. Joulupukkikin on jo käynyt, ja lahjat on jaettu. Devililläkin on enää tuo suurin paketti avaamatta. Paperit on jo lähes kaikki revitty ja pahvilaatikkokin on jo aika huonossa kunnossa. Pian aukeaa, mutta tuosta kyllä voi jo nyt nähdä, että uusi jalkapallohan siellä sisällä on.
23.07.2013. Devilillä on tänään syntymäpäivä, kuusi vuotta tulee tänään täyteen. Devil on ollut jo pari päivää meillä hoidossa, joten synttärit vietettiin täällä. Kuvassa synttärisankari poseeraa päiväkävelyllä Palomäen metsässä.
26.08.2013. Devil poistui tänään keskuudestamme. Jo silloin pentuaikana todetut lonkkaongelmat alkoivat nyt aivan yllättäen aiheuttaa kovia kipuja ja takajalat alkoivat pettää alta. Eläinlääkärin ja tyttäreni yhteisellä päätöksellä Devil päätettiin päästää kivuistaan ennenkuin tulee suurempia kärsimyksiä. Devil oli hiljainen ja mitä hyväluontoisin koira, kaikkien kaveri. Ei turhia haukkunut, paitsi joillekin uroskoirille saattoi "kertoa kaapin paikan". Suruamme lievittää hieman se, että tiedämme "Denskun" olevan nyt jossain ilman kipuja nuuhkimassa aivan uusia hajuja, jotka eivät lopu koskaan. Devil pysyy muistoissamme aina.
Kaikenmoisia tapahtumia Täällä ei ole vielä mitään Täällä ei ole vielä mitään Täällä ei ole vielä mitään
Päävalikkoon Ensimmäisiä Katupyöriä Kilpailukuvia Lehtileikkeitä Honda Benly Aprilia Pegaso